Interview af Michella Rasmussen

En mandag aften tog jeg toget hjem fra arbejde med en veninde. Vi er begge bogelskere, og da samtalen bevægede sig over på emnet om lydbøger, måtte jeg dele min fantastiske oplevelse med Stalker. Min veninde studsede over titlen og spurgte, om den ikke var skrevet af Michella Rasmussen. Det bekræftede jeg, og så fandt jeg ud af, at hun kendte Michella.

Michella og jeg blev så introduceret til hinanden til BogForum 2018, hvor vi efterfølgende aftalte at mødes til en snak om hendes debutroman Stalker fra 2016 og om hendes forfatterskab. Snakken tog vi på en hyggelig café i Valby en kold søndag formiddag.

I en alder af blot 28 år, har Rasmussen allerede udgivet fire bøger samtidig med, hun har et fuldtidsjob ved siden. Jeg sad derfor med lidt nerver på, da jeg skulle interviewe denne super inspirerende kvinde, der i så ung en alder, har opnået så meget. Michella var dog helt nede på jorden, når hun snakkede om sit forfatterskab og fortalte, hvordan den første bog, hun skrev, faktisk var blevet afvist.

”Jeg var jo meget bidt af fantasy i starten, men efter afslaget kunne jeg godt se, at det måske var svært at starte ud med fantasy, og så begyndte jeg at tænke på ungdomsbøger. Nu er jeg blevet helt vild med ungdomsbøger. Jeg elsker også selv at læse dem.”

Efter den erkendelse tog forfatteren mod til sig et par år efter afslaget og indsendte en ungdomsroman til Tellerup igen. Denne gang var resultatet helt anderledes, hun fik et opkald fra redaktøren fire uger efter, hun sendte sin bog ind til dem, og så begyndte de ellers at arbejde sammen om at få Stalker udgivet. Rasmussen fortæller om at arbejde med Tellerup med et kæmpe smil på læben.

”Det er meget personligt på Tellerup. Ikke at jeg kan sammenligne med nogen andre, da jeg kun er udgivet hos dem, men man føler sig ikke som en lille fisk i et stort hav. Selvom andre forfattere sælger mere, så er det ikke fordi, de gør mindre ud af mine bøger.”

Inspirationen til emnet kom fra en personlig oplevelse, som forfatteren havde. Hun blev ikke selv stalket, men efter hun havde skældt nogle teenagere ud for at stjæle i hendes ejendom, havde hun en oplevelse, der ledte hendes tanker på emnet.

”Efter den episode gik mændene i familien ud, når de skulle ryge, og så kiggede de bare ind i min lejlighed. Jeg var ret skræmt, da jeg følte, de holdte øje med mig, så jeg slukkede nogle gange lyset i lejligheden, så de ikke kunne se mig. Der skete aldrig mere end det heldigvis, men det fik mig til at tænke på emnet.”

Hun fortæller også, at bogen oprindeligt kun var fortalt fra Julies synsvinkel. Det var forfatteren Nicole Boyle Rødtnes’ bog Bitchen imellem os der inspirerede hende til at tilføje stalkerens synsvinkel. Hun synes faktisk, det var den mest spændende synsvinkel at skrive, selvom den var uhyggelig. Hun researchede stalkere rent psykologisk, hvad der kunne sætte dem i gang, men det var også en masse fantasi, hvor hun prøvede at sætte sig i hans sted.

Bogen modtog rigtig mange gode anmeldelser, men den har også fået lidt kritik, og jeg blev nysgerrig på, hvordan Rasmussen taklede dette som førstegangs forfatter.

”Det var svært, men jeg synes faktisk, at mange bogbloggere er gode til at give konstruktiv kritik, som jeg kunne tage til mig og bruge til noget.”

En rigtig svær oplevelse for forfatteren var dog, at hendes roman blev sat under krimisektionen på Mofibo. En genre forfatteren slet ikke synes passede til hendes ungdomsbog, og de voksne læsere gav den heller ikke megen ros.

”Læserene synes bare det var en skod bog – de gav den mega dårlige anmeldelser, som var svært at bruge til noget, fordi det er jo ikke en krimi. Jeg plejer dog ikke at kommenterer på anmeldelser. Det er jo deres holdning.”

Til slut blev jeg nødt til at spørge om forfatterens fremtidige planer. I oktober udkom hendes nye bog Jeg ser dig (som jeg allerede har bestilt på plusbog), men jeg måtte høre hende, om hun var i gang med noget nyt.

”Jeg må godt røbe lidt. Jeg Ser Dig bliver en serie med fire bøger, men det bliver ikke med samme hovedpersoner. Hovedpersonerne i den første bog kommer også med i næste bog, men vi følger nogle nye karakterer.”

Forfatteren røber desuden, at hun regner med at den næste udkommer i 2020, hvilket sikkert er til stor skuffelse for alle hendes læsere. Det er dog umuligt andet, da forfatteren jo har et fuldtidsjob ved siden af forfatterkarrieren.

Jeg tænker, at os læsere bare har endnu mere tid at glæde os i. Jeg ser i hvert fald frem til at starte på den først bog, som Michella beskriver som en rigtig feel-good bog. My favourite. Det bliver spændende fortsat at følge Michella Rasmussen. Dette er en forfatter med sin helt egen skrivestil og entusiasme til bøger. Læs også hendes hjemmeside igennem en gang. Den er vildt underholdende.

One Reply to “Interview af Michella Rasmussen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *