Orphan X af Gregg Hurwitz

Endelig færdig!

Jeg købte bogen sidste år i England, og begyndte straks at læse den, men det er altså først nu, at jeg er blevet færdig. Jeg er ikke en lynlæser, men det er altså ikke derfor, det har taget mig så lang tid at få læst denne roman færdig. Det har taget mig to forsøg at komme igennem den. Første gang sidste år gik jeg død på den, og så prøvede jeg igen for en måned siden, og det tog alligevel omkring 100 sider, før den fangede mig.

Evan eller Orphan X er opdraget og trænet som del af en hemmelig organisation kaldet the Orphan program. Her er han trænet til at kunne slå ihjel på kommando, men han forlader programmet og bruger sin træning, til at holde sig skjult og samtidig hjælpe folk i nød med sit nye alias The Nowhere Man.

Orphan X er en thriller, som jeg personligt ikke synes var særlig thrilling. Det var en god historie, men der var ikke nogle tidspunkter, hvor jeg holdte vejret i spænding – hvilket faktisk er det jeg normalt gør, når jeg bevæger mig ind i denne genre.

Jeg elsker den der James Bond stil, som historien har, hvor vores helt lægger mærke til den mindste detalje. Et problem med disse detaljer er dog, at det gjorde teksten tung til tider – og med ’til tider’ mener jeg faktisk ofte. Det er altså ikke helt vildt sindsoprivende, at Evan har en svævende seng. Dette bliver alligevel nævnt flere gange i bogen – for some reason.

De talrige slås-scener er også alt for lange med meget specifikke termer, som jeg ikke kender – og som jeg faktisk også er super ligeglad med. Nogle af scenerne kunne altså vare et par sider ad gangen. Gab.

Okay, nu hvor jeg så har malet fanden på væggen, vil jeg også sige at historien stadig var god. Så snart jeg nåede igennem de første 100 sider, så var det et spændende nok møde med The Nowhere Man.
Bogen starter nemlig med denne perfekte fyr, som man slet ikke kan relatere til, da han ikke viser nogen form for følelser. Dette ændrer sig dog, og med gode bi-karakterer og en spændende baggrundshistorie, som vi får efterhånden, er historien egentligt meget spændende. Den har også et godt twist i slutningen, som jeg ikke havde forudset.

Jeg vil dog ikke fortsætte serien, og som man sikkert kan læse på min anmeldelse, kan jeg heller ikke give den en høj rating.

På forsiden skriver David Baldacci:

”Read this book. You will thank me later.”

Det bliver et tak men nej tak herfra David.

3.5/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *