Crown of Midnight af Sarah J. Maas

Det er jo et stykke tid siden, jeg læste Throne of Glass, som er den første i Sarah J. Maas’ serie, men humøret var ikke til det før nu. Når det kommer til bøger, så er jeg fuldstændigt kontrolleret af mit humør. Jeg har haft brug for noget girl power, og det tror jeg er den bedste beskrivelse af hovedpersonen Celaena. Hun er en bad-ass ung kvinde, der ved, hvem hun er på trods af hendes forfærdelige opvækst som lejemorder. Læs min anmeldelse af Throne of Glass, så giver det hele lidt mere mening.

Crown of Midnight er Sarah J. Maas efterfølger i Throne of Glass serien. Historien sluttede sidste gang med at Celaena vandt konkurrencen om at blive kongens lejemorder, hvor Celaena efter fire års tjeneste vil få hendes frihed. Kongen er ubarmhjertig med de opgaver hun skal udføre, og giver hende det ene offer efter det andet, som hun skal ud og slå ihjel. Som bevis skal hun sågar medbringe offerets hoved, så kongen kan være sikker på, hun har slået vedkommende ihjel. Chaol er bekymret for hende og som historien udfolder sig vokser hans følelser for Celaena også. Hvad vil disse følelser betyde for hende, for Dorian, og kan Cleaene holde ud at fortsætte sit arbejde for en konge, hun hader?

Sammenlignet med den første bog i serien, synes jeg Maas har sænket tempoet lidt for meget i den første del af bogen. Jeg nød den fokus, der var på romantikken, men tempoet var lidt for sløvt, og jeg manglede det store plot, som heldigvis kom igen i den anden halvdel.

Et stort plus ved denne her bog er det øgede fokus på Celaenas fortid. Crown of Midnight viser en side af hende, som læseren aldrig har oplevet før, og det vil komme bag på dig, når du læser bogen. Der er også nogle gange, hvor jeg ikke holder med hende eller i hvert fald ikke er enig i hendes beslutninger, men Maas har gjort et godt stykke arbejde med at skabe et meget klart billede af hendes karakter på godt og ondt. Selvom jeg ikke altid er enig med hendes handlinger og meninger, kan jeg ikke gøre andet end at holde af hende.

Den magiske verden Maas har skabt bliver også uddybet mere i bogen, med yderligere fokus på kongen og den rebelske bevægelse, der er imod ham. Det er interessant at få mere af vide om den magi, der eksisterer og har eksisteret i denne verden, og det er spændende at få oplevet de mange væsener og de forskelligheder, der er i de mange samfunds magi.

Det der fortsat driver mig til at læse denne serie er uden tvivl det kontinuerlige fokus, bogen har på girl power og det at være en stærk kvinde. I denne bog kommer det til udtryk på et helt andet niveau, og det er fedt at se, hvordan Celaenas styrke er mere accepteret og respekteret i denne bog, i modsætning til den første bog. Folk ved efterhånden, at man ikke skal undervurdere hende. You go girl.

Crown of Midnight får 5/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *