The Life List af Lori Nelson Spielman

Kender I det, når man bare har en dårlig dag, og trænger til at blive løftet op. Det var grunden til, at jeg tog denne bog ned fra bogreolen. Da jeg læste beskrivelsen på bagsiden, tænkte jeg umiddelbart, at den ville handle om noget bucket-list noget, men den handlede faktisk om det modsatte. Denne her bog handler ikke om, hvad man skal nå inden man sætter træskoene, men snarere hvordan dælen man lige for lavet de træsko.

The Life List er skrevet af Lori Nelson Spielman, og den handler om Brett Bohlinger, der lige har mistet sin mor. Bretts mor var hendes bedste ven og ud af en søskendeflok på tre, er det Brett, der tager det hårdest, at hendes mor er gået bort. Brett har et middelmådigt liv, men skal nu til at arve millioner, da hendes mor var ejer og stifter af et kæmpestort firma. Der er dog en tvist til Bretts arv: hun får den først, når hun har udført alle de mål, hun skrev på en liste til sig selv, da hun var 14.

Da vi møder Brett første gang, er hun i dyb sorg. Hun er til gravøl efter sin mor begravelse, og hun er ked af det og plørefuld. Jo mere jeg læste, jo mere lærte jeg, at jeg ikke kunne lide vores protagonist. Hun virkede som en upassioneret tørvetriller, der var langsom i optrækkeren. Hun havde ikke rigtigt en stemme, en mening og i det hele taget en personlighed, men dette ændrer sig alt sammen på grund af den livsliste, hendes mor giver hende. På trods af hendes modvillighed til listen i starten kommer den fuldstændigt til at forme Brett på den bedste måde, så jeg til sidst havde svært ved at give slip på den ven, jeg følte jeg havde fået fra bogen.

Denne historie er indbegrebet af ordsproget: Life is not about the destination, it’s about the journey. Når man læser plottet til romanen, kan man godt have tanken om at historien kommer til at være lidt forudsigelig: Brett får denne her liste, hun får den udfyldt, og så får hun en røvfuld penge i arv fra sin mor. Hurra. Men den rutsjebanetur, som vi kommer på i historien er så uventet som overhovedet muligt. Det eneste punkt, der blev udfyldt som forventet, var det der, hvor hun skulle have en hund. Udover det var der ikke et punkt, der blev opnået som jeg havde forventet det.

Dette er en af de mest opløfende og inspirerende bøger, jeg har læst. God fornøjelse.

Glæd jer for resten til punkt 18 på listen. Det var uden tvivl det punkt, der inspirerede mig mest.

The Life List får 6/6 stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *