Watch Me af Angela Clarke

Jeg blev nødt til at anmelde den her roman, da jeg husker den som så fed og spændende, og efter at bruge en weekend på den, så havde jeg jo fuldstændigt ret. Well don past me. Det er et par år siden, jeg sidst læste denne bog. Jeg er ikke den store krimi-pige, men den bevæger sig også ind i thriller-genren, og det er lige mig. Det bedste er, at jeg på nuværende tidspunkt har fundet ud af, at det er to’eren af en serie med Follow Me som den første bog i rækken. Juhuu. Jeg har allerede bestilt den på Amazon.

Watch Me er skrevet af Angela Clarke og det er en creepy og spændende fortælling, der følger Sergant Nashreen Cudore og journalisten Freddie Ventons kapløb mod tiden ”You have six seconds to read this message … You have 24 hours to save the girl’s life. Make them count.” En snapchat besked med en mærkeligartet selvmordsbesked udvikler sig hurtigt til en jagt på en kidnapper. Nashreen og Freddie skal arbejde sammen for at løse denne sag og de skal måske grav i nogle gamle sår, som de helst havde været for uden.

Denne roman vil tage pusten fra dig med et højt og et intenst tempo, hvilket er en nødvendighed, da hovpersonerne har meget at nå på kun 24 timer. Jeg er altid forundret, når forfattere skriver disse typer fortællinger, med et så kort tidsinterval. Dan Brown gjorde de også fantastisk i Engle og Dæmoner, men hvor Browns historier er en mursten af en roman, har Clarke formået at spække denne roman propfyldt med detaljer, uden at gå på kompromis med letlæseligheden af denne bog. Det er en roman, man hurtigt strømmer igennem, og din læsehastighed vil blive højere og højere ligesom din puls, jo tættere vi nærmer os slutningen.

Jeg nød virkelig at læse Clarkes værk. Hun har en skrivestil, der får fantasien til at flyde og skabe klare billeder af de forskellige scener og karakterer. Jeg er stor fan af en dialogbaseret fortælling, og den måde Clarke brugte sociale medier og teknologi tilføjede et dialogelement, der var interessant og et friskt pust i den gammeldags kommunikationsform, hun bruger: en bog.

Clarkes fantastiske skrivestil er dog ikke den eneste grund, til at jeg vil anbefale Watch Me, jeg synes også, man skal læse denne bog pga. emnet. Online kriminalitet er stadigt en ny form for kriminalitet, og jeg synes det er enormt vigtigt, at folk forstår, hvad der er muligt fro hackere. Hævnporno i sig selv er et emne ikke mange kender, og denne bog giver et rigtigt godt indblik i, hvad det er og hvordan det er at være offer for det.

De to hovedpersoner Nashreen og Freddie er meget forskellige, men lige elskværdige. Nashreen er den fornuftige og by-the-book politikvinde, og Freddie er den rapkæftede journalist, der ser kritisk på verden og ikke er bange for at bræge op, når folk pisser hende af. De er et skønt makkerpar, som jeg glæder mig til at følge i resten af serien.

Watch Me får 6/6 stjerner.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *